El diumenge dia 2 de desembre a les 8:30 del matí vam quedar unes quantes famílies al parc de Bellpuig amb l’objectiu de fer una ruta per a poder portar el nostre pessebre. Quan vam arribar a la Serra de Prades vam deixar els vehicles i vam començar a caminar cap a l’avenc.

El principi del camí estava ben marcat i es podia seguir amb facilitat. Quan vam arribar a sobre de l’avenc, que ens quedava per sota els nostres peus, vam travessar l’escletxa a través d’unes escaletes.

A partir d’aquí vam començar a buscar l’entrada a l’avenc, però no va haver manera de trobar-la. Vam saltar, arrossegar-nos, i passar per coves i escletxes. Finalment vam adonar-nos de que aquell no era el camí i desfent-ne un tros vam arribar a l’entrada. Era un pas estret entre dues roques molt altes.

El primer tros era de forta pendent fins arribar a baix de tot. Després vam anar avançant per l’estretor de l’avenc fins que vam trobar l’entrada a la cova. A dins vam muntar el nostre pessebre de materials biodegradables (fusta, fulles, suro, galetes…).

Abans de sortir vam apagar totes les llanternes i vam escoltar silenciosament el soroll de l’aigua com repicava a les roques i pedres. De tornada vam recollir uns quants bolets sota les indicacions del boletaire major Monis. Finalment vam dinar al mig del bosc aprofitant el solet que feia aquell dia.

Encara ens va quedar temps per construir una gran cabana amb pals i branques al mig del bosc.