Per la primera sortida d’aquesta temporada hem fet una circular pel Baix Camp, per la Serra Prelitoral, la Serra d’’Argentera, que forma part del Pla d’Espais d’Interès Natural. En re agrupem a la plaça d’Argentera i ens dirigim per  la plaça de l’Abeurador cap al carrer dels Bous, travessem el barranc Reial i iniciem el fort ascens pels Maiets. A Puiferrós el corriol planeja i ja veiem l’imponent figura del Castell Monestir de Sant Miquel d’Escornalbou i al punt més elevat l’ermita de  Santa Bàrbara.

Pugem fins a Santa Bàrbara, on esmorzem tot gaudint d’una de les millors vistes de les comarques de Tarragona i el litoral. Un cop hem reposat forces iniciem el descens pel corriol empedrat d’Argentera, passem per la Mitja lluna

Abans d’arribar a la bassa del Melic girem a l’esquerra per una zona poc definida i emboscada, fins arribar a la caseta dels hortals de cal Llaveria, on trobem un hortolà que ens acompanya fins a veure la carretera. De seguida veiem el bonic cartell que indica el bosc de les Bruixes.

Seguim la pista fins la mina del Melic, on agafem un corriol que en forta pujada ens porta al bosc de les bruixes, sota el Morral de Vilanova. Aquest frondós bosc, amb les seves vaumes i coves equipades amb estris i eines associades al mon de les bruixes, sembla màgic.

Continuem cap el rocam dels Ermitans i baixem a buscar el GR 7 que coincideix amb el camí reial, arribem als Estrets el pas natural del barranc Reial entre dues grans pedres, passem pel Pla dels Pous on veiem una xemeneia de ventilació o pou del túnel del tren. En poca estona arribem a l’Argentera, després d’uns estiraments ens canviem per anar a dinar, al restaurant Cunirri de Duesaigües ja ens estant esperant.

Una sortida preciosa, amb una bona i divertida companyia.