C.E.CIM

PUIG DE GALLICANT (Muntanyes de Prades)

Que el temps passa volant, es un fet irrefutable, ja tornem a encetar calendari i fem la primera sortida de l’any.
Escullim l’emblemàtica zona de les muntanyes de Prades i comencem a dubtar, si u fem per a fer senderisme, o cercar una bona i casolana taula on recuperar els grams perduts durant la caminada.
Situats a la C.T.704 a pocs km. de la Febró, prop del Mas dels Frares on deixem el transport rodat i emprenem la caminada.
Tot arrencar, ja anem pujant, el bosc és extraordinari i el trajecte pels vorals del barranc de la font de Verdú no et deixa indiferent. Arribem al malmès i abandonat campament militar de Castillejos, el que fou lloc d’ensenyament per oficials de milícies, ara fa pena, unes instal·lacions que actualment son un mas robat i mediambiental-ment una vergonya social.
Aquí, sobre un mirador privilegiat de la costa mediterrània, fem parada i entrepà, hem sortit de Bellpuig amb una boira espesa i ara prenem el sol amb camiseta, son les particularitats de la meteorologia.
Re emprenem la caminada, ara trenquem a W. pel Pla de les Vaques i tot seguit coronem el Puig de Gallicant (1.009 m.) on gaudim de unes magnifiques vistes, a W. Siurana, a E. la Musara i tot el conjunt de cingles, a S. Alforja i a N. Prades, Montsant etc.
Iniciem el descens a cara nord fins al llogaret enrunat de Gallicant, on cerquem el GR-7 que passa pel coll d’Alforja, l’Arbolí, serra de la Musara, Montral, etc., caminem pel bosc de la Perxa, passem la Torre del Manel i ens parem per admirar els gorgs (el Gorget i el Gorg) del barranc de la Font de Verdú, son salts d’aigua, en els que habitualment s’hi troben barranquistes practicant aquest esport.
Seguim fins al Mas dels Frares per a recollir els vehicles i cap a La Febró, on ens espera un bon dinar al Restaurant/Refugi de la localitat.

TROBADA /ASSEMBLEA D’EQUIPS DE FOCS DE SANT JOAN, FLAMA DEL CANIGO 2011.

Representants del CIM varen assistir a Vilafranca del Penedes a aquesta trobada, organitzada per ÒMNIUM CULTURAL i el T.I.C., coordinadors de la Flama del Canigó a la Catalunya sud.
Uns seixanta representants de les entitats organitzadores de diferents viles arreu dels països catalans, varen debatre i exposar tota la problemàtica de la festa, així com la coordinació de la mateixa des de, el cim del Canigó fins a l’arribada de la Flama a cada vila.

Properes activitats:
13 febrer……… Cingles de Pesonada, Senderisme.
27 març ……… Marxa Popular Pels Plans de la Vall del Corb.
L’Equip Habitual
www.cimbellpuig.cat