Els Graus de la Serra del Pou

Carregant Esdeveniments
25 gener 2020
Serra de Prades
Excursionisme
Dificultat: 5

Les muntanyes de Prades tenen mil paratges d’una bellesa indescriptible. Amb el CIM hem anat moltes vegades a un dels més bonics, les fonts del riu Glorieta, però el que no tothom sap és, que el riu Glorieta té com afluent el riu Micanyo, que té racons també encantador com la font de l’Irla i que la capçalera d’aquests dos rius és la Serra del Pou.

Aquesta vegada anirem a l’Albiol per a pujar a la Serra del Pou. Sortirem del poble i començarem a baixar pel Pr-C 20 fins a la font de l’Irla. D’allí planejarem fins al Mas de Mestaca o de Vilella, per a iniciar la primera pujada del dia, que acabarà a l’encinglerada i misteriosa ermita de les Virtuts on esmorzarem.

Desprès, tornarem a planejar per sota de la Serra del Pou fins a l’inici del Grau del Malpas. Pujada contínua, fins al pou que dona nom a la Serra i fins al mirador del Grau del Maseter, on potser podrem veure Mallorca.

D’allí, continuarem caminant per dalt de la Serra del Pou, fins que pel grau de l’Estelada, baixarem cap a l’Albiol. A l’entrada del poble, encara tindrem temps de pujar al castell. Tot plegat 12,6km i 620 metres de desnivell acumulat. Unes 4h 15’ de camí… parades a part!

Mapa topogràfic de la sortida